Nvidia brengt 5 nieuwe Quadro-GPU's uit voor professionele pc's

Nvidia brengt 5 nieuwe videokaarten in de Quadro-reeks uit. De GPU's hebben Kepler- en Maxwell-cores en zijn vooral bedoeld voor professionele pc's.

Dat meldt de tech-site Anandtech. De videokaarten komen in september op de markt, en moeten dan de huidige generatie Quadro-kaarten gaan vervangen. Volgens Anandtech wordt alleen de Quadro K6000 niet vervangen.

Maxwell

De beste nieuwe kaart is de Quadro K5200. Die krijgt een GK110-gpu aan boord, evenals de huidige Quadro K6000. 2 van de 5 nieuwe videokaarten gebruiken voor het eerst in de Quadro-serie een Maxwell GPU. Die komt zowel in de K2200 en de K620 te zitten.

4 beeldschermen

In principe moet de gebruiker tot wel 4 beeldschermen kunnen aansluiten op de kaarten, al is dat in de laagste klasse (de K620 en de K420) alleen mogelijk met een extra hub. De kaarten moeten in september op de markt komen. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar volgens Nvidia zullen prijzen worden gehanteerd die gelijk zijn aan die van de huidige Quadro-reeks.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000