NOS-app verdwijnt van veel smart-tv's

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 5 juni 2019 - 06:30

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:25

Ben je in het bezit van een smart-tv van LG, of de wat oudere Sony/Philips-tv's die nog niet op Android TV draaien? Spoedig ontbreekt daarop voortaan de officiële NOS-app. De ondersteuning daarvoor stopt vanwege de onderhoudskosten.

Dat meldt de NOS vandaag zelf. LG-tv's draaien op een eigen besturingssyteem, net zoals bepaalde modellen van Sony en Philips. De NOS-app moet daarvoor specifiek onderhouden worden. Dat blijkt volgens het nieuwsmedium 'te lastig en te kostbaar' om te blijven volhouden. De app verdwijnt ook van de Ziggo Horizon-mediaspeler.

Televisies van Sony en Philips die op Android TV draaien, houden de NOS-app gewoon. Dat geldt ook voor Samsung-tv's vanaf 2015, die op Tizen draaien. Tevens blijft de app bestaan voor PlayStation-consoles en de Apple TV-box. Een alternatief voor de NOS-app is bijvoorbeeld om de mobiele app naar je tv te streamen via een Chromecast. Die zijn gelukkig niet zo duur.

Ergernis

Veel consumenten ergeren zich aan het feit dat apps zomaar van hun tv's kunnen verdwijnen. De Consumentenbond maakt zich dan ook al langer hard voor strengere regelgeving. Dat zet alleen nog niet zoveel zoden aan de dijk. De organisatie raadt vooralsnog aan om bij de aanschaf van een nieuwe tv, het aanbod aan apps niet te zwaar mee te laten wegen in de beslissing.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000