Nokia zoekt Linux-expert, maar niet voor Android

© PXimport

Nokia zoekt Linux-expert, maar niet voor Android

Computer accessoires

Geplaatst: 4 december 2012 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

Nokia sust de ontstane ophef over zijn vacature voor een Linux-ontwikkelaar. De Windows Phone-leverancier zegt niet voor Android te gaan.

Nokia is wel op zoek naar een senior ingenieur met Linux-expertise. De Finse telefoongigant heeft eind vorige week een vacature daarvoor geplaatst, en is die vervolgens in allerijl offline gehaald. Hierdoor is wel gelijk speculatie opgelaaid dat Nokia als 'plan B' toch een eventuele Android-migratie achter de hand houdt. Of een overstap terug naar MeeGo, of naar de reïncarnatie Sailfish van dat door Nokia verlaten Intel-Nokia project.

Locatiecloud

Er is echter geen sprake van een Linux-overstap, aldus Nokia. Communicatiedirecteur Doug Dawson van Nokia sust de opheft in een tweet. Hij legt uit dat de vacature is om de nieuwe locatiedienst HERE naar andere platformen te brengen, "inclusief iOS en Android". Nokia heeft vorige maand al aangekondigd dat HERE niet alleen voor iOS is, maar ook voor het nog in ontwikkeling zijnde Firefox OS komt.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000