Nokia's Asha-telefoons succesvol in opkomende markten

© PXimport

Nokia's Asha-telefoons succesvol in opkomende markten

Computer accessoires

Geplaatst: 14 januari 2013 - 06:42

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

Asha-telefoons, Nokia-toestellen die draaien op Symbian en eerder lijken op 'gewone' telefoons dan op smartphones, doen het explosief goed in opkomende markten. In het vierde kwartaal van 2012 heeft Nokia ruim 9 miljoen Asha-telefoons verkocht. De telefoons verkopen twee keer zo goed als de veel duurdere Lumia-serie.

Raymond James analyst Tavis McCourt:

“Asha is interesting for Nokia because in many of these markets Nokia’s brand is very strong and Symbian devices used to sell very well. India, Eastern Europe, Africa and Latin America are examples of of regions and countries where Nokia likely has a strong opportunity with Asha, but even in these markets android phones are growing rapidly as well.”

Toch is het mogelijk, schrijft NU.nl op basis van dit artikel op AllthingsDigital, dat de Asha-verkopen slechts een kleine piek zijn voor Nokia. Historisch gezien wordt een positief vierde kwartaal van Nokia namelijk gevolgd door een zwak eerste kwartaal.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000