Nieuwe versie Raspberry Pi Zero uit te rusten met cameramodule

De Raspberry Pi Foundation is opnieuw een productieronde van de populaire Pi Zero gestart. De nieuwe versie is voorzien van een fpc-connector, waardoor je er een camera-module op aan kunt sluiten.

Om dat voor elkaar te krijgen, heb je drie losse onderdelen nodig. Uiteraard de Raspberry Pi Zero zelf, als ook de cameramodule en een speciale camerakabel, die de twee met elkaar kan verbinden.

De Zero raakte ten tijde van de launch binnen no-time uitverkocht. Omdat de Raspberry Pi Foundation het ook druk had met de Raspberry Pi 3, werd besloten de ontwikkeling van de Zero even te laten rusten.

Past precies

Tijdens de productiestop ontdekten de makers dat de fpc-connector die ook gebruikt wordt voor de Compute Module Development Kit, precies op de Zero pastte. Daarom worden nieuwe varianten van het kleine computertje daar nu standaard mee uitgerust.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000