Nieuwe NexDock ondersteunt Intel Compute Card

De Intel Computer Card die kortgeleden op CES werd aangekondigd, wordt inmiddels compatible met de eerste apparaten. Zoals de nieuwe NexDock, die later dit jaar moet lanceren.

De NexDock lijkt op een laptop maar bestaat 'slechts' uit een scherm, een toetsenbord en een accu. Je kunt er pas iets mee zodra je er een smartphone op aansluit, zoals een Windows 10 Mobile-telefoon met Continuum-functie. 

De aankomende NexDock ondersteunt echter ook de Compute Card van Intel. De pc in creditcardformaat maakt van NexDock een werkbare 2-in-1 door o.a. een processor, gpu, werkgeheugen, opslagruimte en wifi/bluetooth te leveren.

Beter scherm

De eerste NexDock is dankzij crowdfunding op de markt gebracht. Niet zonder slag of stoot overigens, want doordat er brand uitbrak in de fabriek werd de eerste lichting verwoest. Het nieuwe model krijgt dit keer wel een full hd-scherm.

Er kan ook een Raspberry Pi op worden aangesloten, naast 'andere apparaten met een usb-c-aansluiting'. Prijzen zijn nog niet bekend. De eerste NexDock werd voor 149 dollar verkocht, maar de voorraad is inmiddels op.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000