Nederlanders gebruiken Twitter massaal als vacaturebank

Nederlanders gebruiken Twitter massaal als vacaturebank

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 december 2015 - 12:26

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:06

Twitter blijkt ook dit jaar weer een handige plek om een nieuwe baan mee te vinden. #Vacature is in Nederland de meest gebruikte hasthag van 2015. Gevolgd door #voetbal en #ZZP.

De tijd van de eindejaarslijstjes is weer aangebroken en ook Twitter doet daar aan mee. De meest besproken onderwerpen zijn gemeten aan de hand van hashtags. Ook populair in Nederland dit jaar: #pgbalarm, #Drone, #wielrennen, #PVV, #JeSuisCharlie, #EU en #ISIS.

Wereldwijd zie je duidelijk dat het sociale medium veel wordt gebruikt om steun te betuigen of meningen te delen rond belangrijke gebeurtenissen, zoals aanslagen. #JeSuisParis, #PrayForParis en #BlackLivesMatter staan wat dat betreft bovenaan.

Ook feest vieren

Toch is het niet alleen kommer en kwel op Twitter, er wordt ook feest op gevierd. Bijvoorbeeld met #LoveWins, dat in het leven werd geroepen door de legalisatie van het homohuwelijk in de Verenigde Staten.

Zit je zelf nog niet op Twitter? Lees in onze workshopserie hoe het sociale netwerk werkt.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000