Nationale Verander Je Wachtwoord Dag trekt duizenden wachtwoordcheckers

Nationale Verander Je Wachtwoord Dag trekt duizenden wachtwoordcheckers

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 25 november 2014 - 09:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:01

Afgelopen maandag was de eerste Nationale Verander Je Wachtwoord Dag en ruim 75.000 wachtwoorden werden gecheckt op wachtwoordbewust.nl. De dag is een initiatief van Tweakers en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Het initiatief moet mensen bewuster maken van het belang van wachtwoorden. Zo is het meest gebruikte wachtwoord bijvoorbeeld nog altijd 123456. Met de wachtwoordcheck zien mensen nu heel gericht hoe onveilig ze soms bezig zijn volgens Wilbert de Vries, hoofdredacteur van Tweakers.

Op de site zijn verder nog diverse tips en handvatten gegeven waarmee mensen een sterker wachtwoorden kunnen bedenken en onthouden.

In navolging van de website nam RTV Noord- Holland de proef op de som en vroeg het mensen op straat wat hun wachtwoord was. Het leverde de volgende verrassende resultaten (filmpje onderaan de pagina) op.

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000