Mobile World Congress 2014 - Alles op een rij

© PXimport

Mobile World Congress 2014 - Alles op een rij

Geplaatst: 26 februari 2014 - 08:17

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie Computer!Totaal

Deze week vindt in Barcelona het Mobile World Congress plaats. In dit artikel vind je alles wat we publiceren rondom deze grote telecombeurs. Check deze pagina dus regelmatig voor het laatste nieuws, objectieve hands-on-ervaringen en video's vanaf de beursvloer.

MWC 2014: Aan de slag met de Samsung Galaxy S5

Toegevoegd op 26 februari 2014

Samsung introduceerde deze week de Galaxy S5. De smartphone zal in april wereldwijd beschikbaar komen. In deze hands-on video lopen we door enkele handige functies van het nieuwe paradepaardje.

Het ontwerp van het nieuwe vlaggenschip van Samsung wijkt niet veel af van de Galaxy SIII en Galaxy S4. Het is dan ook vooral de software die voor een unieke ervaring moet gaan zorgen. Of de grondig vernieuwde TouchWiz-interface en de nieuwe features daadwerkelijk genoeg te bieden hebben? Je ziet het in onderstaande hands-on video met de Galaxy S5.

Hands-on met Nokia's Android-telefoons

Toegevoegd op 26 februari 2014

Stel je voor hoe verrast we waren. Na maanden van wilde geruchten heeft Nokia niet één, niet twee, maar drie Android-apparaten geïntroduceerd. Op het Mobile World Congress in Barcelona gingen wij met deze smartphones aan de slag. En ze lijken in niets op de Android-toestellen die je gewend bent.

Nokia's X, X+, en XL-telefoons lijken weinig op de apparaten waar Android-gebruikers doorgaans mee werken. Ze maken geen gebruik van de back-end diensten van Google, en de interface ziet eruit alsof Android een Windows Phone make-over heeft gehad.

 

© PXimport

Lees de volledige hands-on met de Nokia X-toestellen.

Hands-on met de Galaxy S5 van Samsung

Toegevoegd op 25 februari 2014

De Galaxy S5 van Samsung is gearriveerd en we zijn er na onze eerste bevindingen niet echt ondersteboven van. Waarom? Dat lees je in deze hands-on review van de Samsung Galaxy S5.

Samsung is weer terug met een nieuw paradepaardje. En je raadt het natuurlijk al, dat is de Galaxy S5. We hebben in Barcelona een kijkje genomen bij deze nieuwe rivaal van de iPhone 5s, dus hierbij onze hands-on review van de Samsung Galaxy S5.

 

© PXimport

Lees hier de volledige hands-on met de Galaxy S5 van Samsung.

Zuckerberg: 'WhatsApp meer waard dan 19 miljard dollar'

Toegevoegd op 25 februari 2014

Facebook-CEO Mark Zuckerberg is van mening dat WhatsApp op zichzelf al meer waard is dan de 19 miljard dollar die zijn bedrijf ervoor betaalt. De huidige grootte en groeipotentie zijn ongekend.

Er is veel gezegd over de overname van de mobiele chatapplicatie WhatsApp. Van privacyschendingen, de spectaculaire groei en ethiek tot mogelijke alternatieven. Maar nu is het woord nogmaals aan de koper zelf, CEO Mark Zuckerberg van Facebook.

 

© PXimport

Lees meer over het interview dat Mark Zuckerberg gaf.

Hands-on met Sony's SmartBand

Toegevoegd op 25 februari 2014

Het simpelweg tellen van stappen en het schatten van verbruikte calorieën is niet meer voldoende om indruk te maken met een wearable. Sony wil het dan ook naar een hoger niveau brengen met de SmartBand. De rubberen polsband moet zich gaan onderscheiden dankzij de app Lifelog. Wij gingen aan de slag.

Lifelog lijkt op de app Moves, die je activiteiten bijhoudt, maar dan aanzienlijk verbeterd. De app houdt je dagelijkse wandelingen bij en weet wanneer je in de auto zit, aan het lopen, aan het rennen of aan het fietsen bent. Bovendien wordt er fitnessdata van de SmartBand gebruikt, en alles wat je met je telefoon doet wordt bijgehouden - de spelletjes die je speelt, je sociale media-activiteit, de boeken die je leest, de muziek die je draait, enzovoorts.

 

© PXimport

Lees onze volledige hands-on-ervaring met Sony's SmartBand.

Samsung Galaxy S5 verschijnt in april

Toegevoegd op 24 februari 2014

De Galaxy S5 van Samsung is vanavond gepresenteerd tijdens een groot evenement. De smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf valt vooral op vanwege z'n waterdichte behuizing, vingerafdrukscanner en hartslagmeter.

Het ontwerp van het nieuwe vlaggenschip van Samsung wijkt niet erg veel af van de Galaxy SIII en S4. Toch zijn er wat uiterlijke verschillen, allereerst het formaat, dat door z'n 5,1 inch (12,95 cm) scherm een slagje groter is dan z'n voorganger. De achterkant heeft een andere textuur dan andere Galaxy-smartphones en de aansluiting wordt waterdicht afgesloten met een klepje. De hartslagmeter bevindt zicht aan de achterkant van het toestel in de buurt van de cameraflitser. De vingerafdrukscanner is net als in de iPhone 5S in de homeknop verwerkt.

 

© PXimport

Lees hier alles over de Galaxy S5 van Samsung.

Video: Sony presenteert 4K video-functie Xperia Z2

Toegevoegd op 24 februari 2014

Sony presenteerde op het Mobile World Congress zijn nieuwe Xperia Z2. De smartphone kan onder meer 4K-video's opnemen. Daarnaast biedt de meegeleverde koptelefoon ondersteuning voor noice cancelling. Sony demonstreerde de functies tijdens een persconferentie in Barcelona.

Hands-on met LG's G Pro 2 en G2 Mini

Toegevoegd op 24 februari 2014

LG heeft hoge verwachtingen van de phabletmarkt, wat eerder al bleek uit de lancering van de Optimus G Pro, en nu uit de introductie van diens opvolger: de LG G Pro 2. Wij gingen alvast met dit nieuwe toptoestel aan de slag, en kregen ook de nieuwe LG G2 Mini al even in handen.

De tweede generatie telefoon-tablet van LG heeft een 5.9 inch Full-HD IPS-scherm, draait op een Snapdragon 800 processor, beschikt over Android 4.4 LitKat en 16 of 32 GB aan opslagruimte. Hij is ongeveer een centimeter kleiner dan Samsung's reusachtige Galaxy Mega en slechts iets kleiner dan LG's eigen gebogen G Flex.

 

© PXimport

Lees onze volledige hands-on-ervaring met de G Pro 2 en G2 Mini.

Sony introduceert Xperia Z2 smartphone en tablet

Toegevoegd op 24 februari 2014

Sony heeft op de MWC haar nieuwe topmodel smartphone en tablet gepresenteerd. Het gaat om de Xperia Z2 en de Xperia Z2 Tablet. Beide zijn waterdicht, de Z2 kan filmen in 4K-resolutie en de Z2 Tablet is heel licht en dun.

De Xperia Z2 draait op Android 4.4 en heeft een 5,2 inch scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. De Exmor RS camerasensor heeft 20,7 megapixel en daarmee kun je filmen in 4K-resolutie. Om het kijken van films te veraangenamen zijn er twee speakers ingebouwd, je kunt ook gebruik maken van de meegeleverde digital noice cancelation headset. Standaard krijg je er 6 films en een proefperiode van 60 dagen Music Unlimited service bij. Prijzen zijn nog niet bekend.

 

© PXimport

Lees alles over de nieuwe gadgets van Sony.

Nokia X: Nokia stapt in Android met budgetlijn

Toegevoegd op 24 februari 2014

Nokia heeft maandag tijdens het Mobile World Congress de Nokia X, Nokia X+ en Nokia XL geïntroduceerd. Waar Nokia zijn smartphones voorheen op Windows Phone liet draaien, stapt de Finse fabrikant voor deze budgettoestellen over op marktleider Android.

Geruchten over Android-telefoons van Nokia gaan al enkele weken rond. Qua design houdt Nokia vast aan de ingeslagen weg met de Lumia-lijn. Zo zijn de X-toestellen verkrijgbaar is verschillende opvallende kleurstellingen, en is de unibody-behuizing van kunststof. De telefoons draaien op een sterk aangepaste versie van Android, waarmee Nokia claimt een onderscheidende gebruikerservaring kunnen bieden, met de voordelen van het grote Android-ecosysteem.

 

© PXimport

Lees meer over de Android-toestellen van Nokia.

Huawei presenteert smartphone, tablets en smartwatch

Toegevoegd op 23 februari 2014

Voorafgaand aan het Mobile World Congres toonde de Chinese hardwarefabrikant Huawei een nieuwe smartphone, twee tablets en een smartwatch: de Ascend G6, de MediaPad M1 en X1 en de TalkBand B1.

De Ascend G6 is een budgetsmartphone met Android die veel lijkt op de extreem dunne Ascend P6 die afgelopen zomer werd uitgebracht. De Ascend G6 is een slagje kleiner met z'n 4,5 inch (11,43 cm) scherm met een resolutie van 960 bij 540. Opvallend is verder dat de smartphone over een 5 megapixel camera aan de voorkant beschikt, naast een gewone 8 megapixelcamera aan de achterkant. De smartphone komt in een 3G- en een 4G-variant en is waarschijnlijk vanaf het tweede kwartaal van 2014 te koop voor zo'n 250 euro.

 

© PXimport

Lees meer over de nieuwe producten van Huawei.

Samsung toont opvolgers Galaxy Gear

Toegevoegd op 23 februari 2014

Samsung heeft de Galaxy Gear 2 en de Gear 2 Neo gepresenteerd op Mobile World Congress in Barcelona. De smartwatches volgen de Galaxy Gear op, die pas sinds enkele maanden verkrijgbaar is.

Qua uiterlijk lijken beide smartwatches behoorlijk op hun voorganger. De horloges hebben een 1,63 inch (4,14 cm) touchscreen met een resolutie van 320 bij 320 pixels, 512MB werkgeheugen, een 1GHz dualcore-processor en 4 GB werkgeheugen. Er zijn tevens een hartslagmeter en een infraroodsensor ingebouwd.

 

© PXimport

Lees meer over de opvolgers van de Galaxy Gear.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten