Microsoft: 'Zelfrijdende auto is kantoor van de toekomst'

Microsoft is zelf niet van plan met een zelfrijdende auto te komen maar heeft wel interesse in de mogelijkheden. Het bedrijf ziet autonome voertuigen als 'het kantoor van de toekomst'.

Bij zo'n kantoor komt uiteraard Windows 10 kijken, als ook Office 365-toepassingen en Azure-integratie. Microsoft is in overleg met verscheidene autofabrikanten, om de verschillende opties te onderzoeken.

Het bedrijf redeneert dat je straks alsnog lang in je auto van- en naar het werk zit, maar dat je ondertussen letterlijk je handen vrij hebt. Dus dan kun je net zo goed wat werk doen. 

Windows in je dashboard

Eerder dit jaar kondigde Microsoft al een samenwerking aan met Harman, om infotainmentsystemen met Office te produceren. Er zijn echter nog geen auto's te koop die hier gebruik van maken.

Microsoft is echter lang niet de enige die autobestuurders op het oog heeft. Zo is Android Auto van Google ook aan een opmars bezig, en is er ook nog concurrentie vanuit Apple's CarPlay.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000