Microsoft Translator vertaalt live groepsgesprekken

Microsoft Translator vertaalt live groepsgesprekken

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 14 december 2016 - 08:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:32

De vernieuwde Microsoft Translator-app maakt het mogelijk om groepsgesprekken live te vertalen, ook wanneer deelnemers allerlei verschillende talen spreken.

Iedereen die aan het gesprek meedoet, leest zodoende wat er gezegd wordt in zijn eigen taal. De vertaalde tekst komt tevoorschijn onder het oorspronkelijke bericht, zo is te zien in onderstaande video.

Er is ondersteuning voor meer dan 50 geschreven talen, waaronder Nederlands. De app kan ook gesproken woorden in real-time vertalen, maar dat kan 'slechts' in negen talen. Nederlands hoort daar nog niet bij. O.a. Frans en Duits wel.

Skype

De vertaal-opties maken al langer deel uit van Skype, waar Microsoft eigenaar van is. Binnen die software beperken de vertalingen zich echter nog tot een-op-een-gesprekken. Wel is daar sinds kort de optie om gesprekken naar vaste nummers te laten vertalen.

Microsoft Translator is te downloaden in de App Store, de Play Store en de Windows Store. Er is ook een webversie beschikbaar.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000