Microsoft toont VR-headsets van Dell, HP en anderen

Verscheidene fabrikanten werken momenteel aan virtual reailty-headsets voor gebruik met Windows 10, en Microsoft toont tijdens CES de eerste prototypes.

De site Neowin bracht de headsets in beeld. Brillen van Acer, Dell, HP, Lenovo en 3DGlasses werden tentoongesteld. Ze zaten echter achter glas en waren nergens op aangesloten. Ook specificaties en prijzen blijven vooralsnog uit. 

De brillen maken gebruik van het Windows Holographic-platform. Camera's aan de voorzijde moeten 'mixed reality' mogelijk maken, met daarbij bewegingsvrijheid zonder dat daarvoor extra sensoren in huis geplaatst moeten worden.

Betaalbaar

Microsoft wil met de devices betaalbare vr/ar-brillen op de markt krijgen om Windows Holographic-content op een relatief goedkope manier mee te ervaren. De HoloLens is voor de gemiddelde consument veel te duur, en de Rift en de Vive zijn gebonden aan dure hardware. De vr-brillen die speciaal voor Windows 10 worden ontwikkeld, moeten rond de 299 dollar gaan kosten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000