Microsoft maakt Windows 10-upgrade niet te negeren

Microsoft maakt het steeds moeilijker de upgrade naar Windows 10 te negeren. Voor een aantal gebruikers is het niet meer mogelijk om de installatiebestanden voor het besturingssysteem te verwijderen uit Windows Update, waar Windows 10 wel geïnstalleerd móét worden.

Dat blijkt uit meerdere forum-posts op onder andere het forum van Microsoft. Ook op Reddit en Twitter wordt geklaagd over de nieuwe features.

Verschillende methodes

Het lijkt te verschillen welke methodes Microsoft toepast om de Windows 10-upgrade door te voeren. Zo wordt bij sommige gebruikers een venster getoond dat zegt dat de update meteen kan beginnen, maar zien andere gebruikers alleen 'dat er updates zijn', maar kunnen zij niet zien welke.

Controversiële upgrade

Windows 10 is een gratis upgrade vanaf Windows 7 en Windows 8(.1), maar het upgradeproces is controversieel. Veel gebruikers voelen zich in het nauw gedreven door Microsoft, dat verschillende agressieve manieren gebruikt om de upgrade er bij zoveel mogelijk gebruikers doorheen te drukken. Zo zaten de upgradebestanden eerder al diep verstopt in Windows Update en waren moeilijk te verwijderen.

Tegen de wet

Eerder bleek al dat Microsoft de wet overtreedt door de upgrade door te voeren. De enige manier om de update nu nog te negeren is door Windows Update helemaal uit te schakelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000