Microsoft maakt achteraf activeren Windows 10 mogelijk

Het wordt mogelijk om Windows 10 ook achteraf te activeren naar een legale versie. In een nieuwe Technical Preview zit nu de mogelijkheid om ná de kale installatie van Windows 10 een activatiecode in te voeren.

Uiteraard moet dat wel een activatiecode van Windows 7, 8, of 8.1 zijn. Windows 10 is namelijk gratis te gebruiken als je upgrade vanaf die oudere besturingssystemen.

Omslachtig

Voorheen moesten gebruikers een nieuwe versie van Windows 7 of 8 installeren, en die upgraden naar het nieuwe besturingssysteem. Dat is een omslachtig proces waar Microsoft nu blijkbaar vanaf wil.

Technical Preview

De nieuwe feature betekent hoogstwaarschijnlijk dat de functie straks definitief in Windows wordt doorgevoerd. Technical Previews worden gebruikt om bepaalde nieuwe functies eerst uit te proberen onder een groep testers.

De nieuwe Technical Preview is inmiddels te downloaden voor gebruikers van het Windows Insider-programma.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000