Microsoft haalt Windows 10 Creators Update weer offline

Microsoft haalt Windows 10 Creators Update weer offline

Computer accessoires

Geplaatst: 29 maart 2017 - 09:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:48

Computer Idee meldde afgelopen dinsdag nog dat Microsoft ISO-images van de preview-versie van Windows 10 Creators Update beschikbaar had gesteld. Ook een tool waarmee je je bestaande Windows 10-installatie direct kon updaten, was enige tijd te downloaden. Vandaag blijkt dat Microsoft beide upgrademogelijkheden weer offline heeft gehaald.

Het is niet helemaal duidelijk waarom de updates van Windows 10 Creators Update zijn verdwenen. Het kan zijn dat deze onbedoeld zichtbaar online zijn gekomen via een van de servers van Microsoft, maar dat het nog helemaal niet de bedoeling was om de ISO-bestanden en de upgradetool beschikbaar te stellen. Computer Idee heeft nog geen nieuwe bestanden voor de update op de algemene downloadsites van Microsoft gevonden, maar we houden jullie op de hoogte als ze officieel beschikbaar komen. 

Binnenkort automatisch beschikbaar

Als je ongeduldig bent en de Windows 10 Creators Update graag wilt hebben, dan kan je hem nu alvast handmatig downloaden. Vanaf 11 april wordt de update automatisch beschikbaar gesteld via Windows Update. Ook zal er automatisch een melding in het systeemvak verschijnen als de update beschikbaar komt.

Bij de instellingen van Windows Update is op de meeste computers in ieder geval al deze melding te zien:

Inmiddels kun je op de in het screenshot genoemde link klikken, waarna je op een nieuwe downloadpagina komt. Wil je precies weten hoe je stap voor stap nu al kunt ugraden naar de Creators Update? Lees dan ook onze workshop Zo installeer je nu de Windows 10 Creators Update

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000