Microsoft-diensten gaan gegevens van gebruiker uitwisselen

© PXimport

Microsoft-diensten gaan gegevens van gebruiker uitwisselen

Computer accessoires

Geplaatst: 3 september 2012 - 06:43

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

Microsoft komt met nieuwe privacyvoorwaarden die het bedrijf in staat stellen om gegevens van gebruikers uit te wisselen tussen diensten als Bing, MSN Messenger en Hotmail. Dat schrijft website The Verge op basis van een e-mail van Microsoft.

Tot op heden stelt Microsoft in zijn privacyvoorwaarden dat programma's enkel gegevens van de gebruiker mag inzetten om diensten 'naar behoren' te laten functioneren. Met de introductie van de verbrede voorwaarden lijkt Microsoft echter zijn concurrent Google achterna te gaan.

De zoekreus introduceerde eerder dit jaar immers een omstreden privacybeleid, dat het voor Google-diensten mogelijk maakte om persoonlijke data van gebruikers uit te wisselen. Een werkwijze waar Microsoft overigens altijd zeer kritisch op is geweest.

Verbeteren en beveiligen

Microsoft stelt in de e-mail dat ze de diensten middels de nieuwe voorwaarden kunnen 'verbeteren' en dat gebruikers beter beveiligd zullen worden tegen zaken als mallware en ongewenste e-mails. In de praktijk betekent het echter ook dat Microsoft in staat wordt gesteld om bijvoorbeeld content van cloud-diensten als Hotmail en SkyDrive te gebruiken om gepersonaliseerde resultaten te geven in de Bing-zoekmachine.

Microsoft lijkt zich al enigszins in te dekken tegen mogelijke kritiek op de nieuwe voorwaarden. Bij het accepteren van de vernieuwde privacyvoorwaarden gaan Amerikaanse gebruikers er namelijk mee akkoord geen rechtszaken tegen Microsoft te starten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000