Microsoft bevestigt ‘vernieuwde startknop’ voor Windows 8.1

© PXimport

Microsoft bevestigt ‘vernieuwde startknop’ voor Windows 8.1

Computer accessoires

Geplaatst: 30 mei 2013 - 12:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Windows 8.1 betekent niet de terugkeer van de vertrouwde startknop naar het besturingssysteem van Microsoft. De softwaregigant maakt dit donderdag bekend in een uitgebreide blogpost over de aanstaande Blue-update. Wel zal er een ‘nieuwe’ startknop aanwezig zijn, die ten alle tijden zichtbaar is op de taakbalk.

De update naar Windows 8.1 zal volgens Microsoft veel verbeteringen naar het besturingssysteem brengen, waarbij de feedback van gebruikers een centrale rol heeft gespeeld. Hoewel veel gebruikers sinds de lancering van Windows 8 echter al klagen over de afwezigheid van een startknop en het traditionele startmenu, lijkt Microsoft dit dus niet volledig terug te gaan brengen.

“We hebben de manier waarop je met de muis naar het startscherm navigeert verbeterd, door de Start-tip te vervangen voor het bekende Windows-logo”, vertelt Microsoft. “De nieuwe tip verschijnt iedere keer als je met de muis naar de hoek linksonder in het scherm beweegt, en is altijd zichtbaar op de taakbalk wanneer je je in de desktop bevindt.”

Windows 8.1 personaliseren

Door op de startknop te drukken zal de gebruiker naar de Metro-interface worden gebracht, waarbij men straks wel meer opties krijgt om deze te personaliseren. Zo zijn de live tiles in meerdere formaten aan te passen, zijn er meerdere kleuren te selecteren en kan er dezelfde achtergrond gekozen worden als in de desktop-omgeving.

© PXimport

Een voorbeeld van het vernieuwde startscherm in Windows 8.1.

Een andere functie waar gebruikers al tijden om vragen, is de optie om rechtstreeks naar de desktop op te starten, om zo de (volledig op touch gerichte) Metro-interface te omzeilen. Microsoft laat weten dat dit in Windows 8.1 mogelijk zal zijn. “We willen de ervaring aanzienlijk verbeteren voor gebruikers die met een muis en toetsenbord werken”, aldus Microsoft.

Verder zet Microsoft in de blogpost uiteen dat er ook verbeteringen zijn aangebracht in de Windows Store, de cloud-synchronisatie en de zoekfunctie. Microsoft zal de komende weken meer nieuwe functies van Windows 8.1 uit de doeken doen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000