Logitech lanceert C922 Pro Stream Webcam voor gamers

Logitech lanceert de C922 Pro Stream Webcam als opvolger van zijn populaire C920-webcam. Zoals de naam doet vermoeden moet deze vooral gamers aanspreken die zichzelf online uitzenden, bijvoorbeeld op een kanaal als Twitch.

Belangrijk verschil met de C920 is dat beelden dit keer worden gestreamd op een vloeiendere 60 frames per seconde, hoewel de resolutie dan wel gecapt wordt op 720p. 1080p-streamen op 30 frames per seconde blijft daarnaast ook nog steeds een optie.

De webcam wordt geleverd met de Windows-software Personify ChromaCam, waarmee achtergronden weggefilterd kunnen worden. Een rommelige kamer kan dan bijvoorbeeld plaatsmaken voor een mooi logo, alsof je voor een green screen zit.

XSplit

Daarnaast maakt een statiefje onderdeel uit van het pakket, en een abonnement op XSplit Premium voor drie maanden. XSplit wordt veel gebruikt om zowel gameplaybeelden als webcambeelden op te nemen en deze naast elkaar te kunnen streamen.

Logitech verkoopt de webcam vanaf heden voor 99,99 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000