Lenovo geeft Superfish-fout toe en biedt oplossing

Laptopfabrikant Lenovo heeft de ernst van het beveiligingslek met de Superfish-malware erkend. Het bedrijf biedt extra ondersteuning voor het verwijderen van de software en de ssl-certificaten.

Lenovo heeft een supportpagina in het leven geroepen, waarop wordt vermeld wat de gevaren kunnen zijn van de Superfish-malware en de daaraan gerelateerde ssl-certificaten. Op de supportpagina vermeldt Lenovo verder dat Superfish aan de kant van de servers is gedeactiveerd, waardoor er geen data meer wordt opgeslagen. Ook zegt Lenovo dat de software nooit meer zal worden geïnstalleerd op laptops van de fabrikant.

Verwijderinstructies

Naast de genoemde supportpagina legt Lenovo ook uit hoe gebruikers Superfish van hun systemen kunnen verwijderen. Daar wordt stap-voor-stap uitgelegd wat je moet doen om van de software af te komen. Ook staan er instructies over hoe je de ssl-certificaten uit Windows kunt verwijderen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000