Lastpass laat kwetsbare websites zien

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 10 april 2014 - 05:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:48

Wachtwoord-app LastPass laat met een handige tool aan gebruikers zien welke sites veilig zijn door de grote OpenSSL-bug van gisteren. Door die bug is het mogelijk dat de wachtwoorden en gebruikersnamen van veel gebruikers zijn achterhaald.

In de instellingen van LastPass kunnen gebruikers op "security check" klikken. Vervolgens bekijkt LastPass welke sites zijn getroffen door de bug, en welke nog steeds kwetsbaar zijn.

Wachtwoord wijzigen

Bij websites die hun beveiliging inmiddels hebben gerepareerd, adviseert LastPass om het wachtwoord meteen te veranderen. Bij websites die dat nog niet hebben gedaan, wordt aangeraden te wachten met het bezoeken of in ieder geval inloggen.

Kwetsbaar

Door een ernstig beveiligingslek in het versleutelcertificaat OpenSSL (met de naam 'Heartbreak') bleek ruim de helft van alle websites op internet jarenlang kwetsbaar te zijn geweest voor hackers. Die konden via de bug makkelijk informatie als wachtwoorden of betaalgegevens achterhalen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000