Larry Tesler overleden

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 20 februari 2020 - 14:21

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:37

Larry Tesler is overleden. De 74-jarige computerwetenschapper was de man die onder andere de sneltoetsen bedacht, waarmee gebruikers eenvoudig teksten konden knippen, plakken en kopiëren.

Tesler studeerde computerwetenschappen aan de universiteit van Stanford. Begin jaren zeventig kwam hij in dienst bij Xerox PARC, waar hij onder andere de basis legde voor een computer met een grafische interface. Die basis was de reden dat Steve Jobs hem enkele jaren later vroeg over te stappen naar Apple en mee te werken aan de ontwikkeling van de Apple Lisa computer. Op zijn initiatief nam Apple begin jaren tachtig de nu alom bekende commando’s voor knippen, kopiëren en plakken op in zijn software. Niet veel later omarmde ook Microsoft ctrl-x, ctrl-c en ctrl-v in Windows.

Na Apple werkte Tesler ook nog bij Amazon en Yahoo, voor hij in 2009 zelfstandig werd.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000