LaCie komt met draagbare usb-C-schijven met oplaadmogelijkheid

LaCie heeft tijdens de CES-beurs een nieuwe harde schijf aangekondigd die het mogelijk maakt om een Macbook op te laden tijdens het overschrijven van data via usb-C.

Usb-C is een nieuw type usb-verbinding dat onder andere in de nieuwe MacBook zit. Het nadeel is dat apparaten alleen via usb c verbonden konden worden door de computer van de netstroom te halen. LaCie heeft er voor gezorgd dat je nu externe opslag kan verbinden zonder van de netstroom af te moeten, door een adapter bij de harde schijf te leveren die op het net kan worden aangesloten.Fraai

Naast het praktische nut voor bezitters van de nieuwe Macbook, is de harde schijf ook erg fraai om naar te kijken. Niet heel gek heet het ontwerp dan ook Porsche Design, al heeft het niets met de Duitse autofabrikant te maken.

Beschikbaarheid

De schijven komen beschikbaar in 1 TB, 2 TB of zelfs 4 TB. Daarnaast komt het bedrijf met een aantal desktop-schijven van 4 TB, 5 TB en 8 TB. De apparaten komen in maart uit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000