Kosten splitten met Groepie: zo werkt Tikkie 2.0

Kosten splitten met Groepie: zo werkt Tikkie 2.0

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 september 2022 - 10:16

Aangepast: 16 september 2022 - 13:11

Tikkie heeft een functie genaamd Groepie, waarmee je binnen enkele seconden de kosten voor een weekendje weg, avondje uit of middagje park deelt met een groep vrienden. De app neemt veel handelingen en stress uit handen. Zo ga je ermee aan de slag.

De Tikkie-app, of een variant van een andere bank, is bijna niet meer weg te denken uit ons digitale, sociale leven. Eén iemand neemt de kosten voor een dagje of weekend weg op zich en verstuurt aan het einde van de dag, of een dag later, een bericht met daarin een betaalverzoek. De betalende persoon moet dan eerst nog gaan uitrekenen wie wat moet betalen. Soms gaat dat gemakkelijk: kosten gedeeld door het aantal mensen. Maar soms willen mensen liever alleen betalen voor wat ze zelf gebruikten, en dat is prima. Maar dat kost ook meer werk.

En precies om die reden is Groepie van Tikkie in het leven geroepen. Met Groepie is het mogelijk zowel de uitgaven als het verrekenen daarvan heel gemakkelijk bij te houden binnen de Tikkie-app. In sommige gevallen kan de app heel simpel voor jou uitrekenen wat iedereen je verschuldigd is. Maar alle deelnemers zijn daarnaast ook in staat zelf uitgaven toe te voegen en te verrekenen. Dit gebeurt allemaal op goed vertrouwen natuurlijk. Maar eerlijk is eerlijk: als dat vertrouwen er niet zou zijn, dan zou je dat geld natuurlijk ook niet voorschieten.

Zo werkt Groepie

Klinkt goed, maar hoe werkt dit nou eigenlijk? We leggen dat in het onderstaande stappenplan uit.

  • Open de Tikkie-app en druk rechts onderin op de groene knop.

  • Tap nu rechts bovenin op Groepie en vul een onderwerp in (het dagje uit, weekendje weg of de boodschappen).

  • Tap nu rechts bovenin op het poppetje om je vrienden om te nodigen.

  • Nu kun je de dingen toevoegen waar je voor betaald hebt. Ook kun je meteen laten weten wie waar aan moet mee betalen.

  • Vervolgens updatet Groepie het overzicht op het moment dat iemand ergens voor betaalt. Iedereen in de groep kan dat overzicht bekijken; iedereen weet daardoor waar die aan toe is.

Uiteraard heb je als de voorschieter van de groep de app Tikkie nodig om alles in goede banen te kunnen leiden. Maar als betaler heb je de app niet pe se nodig. Je kunt gewoon via een browser betalen dan. Het enige wat je dan misloopt, is de optie waarmee je bedragen toevoegt of verandert. Dat moet een ander dan voor je doen. Je downloadt Tikkie voor Android en iOS.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000