Kinderboeken in chatstijl met Rapids-app van Amazon

Kinderboeken in chatstijl met Rapids-app van Amazon

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 2 november 2016 - 11:29

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:47

Amazon wil kinderen aan het lezen helpen met een nieuwe app, Rapids. Hierin worden verhaaltjes op een unieke manier gepresenteerd, namelijk als ware het een WhatsApp-gesprek.

Waar boeken worden gelezen van links naar rechts, ontvouwen de verhalen in Rapids zich van boven naar beneden. Personages praten met elkaar alsof ze in een chatapplicatie zitten, wat kinderen meer moet aanspreken dan een traditioneel, papieren boek.

Door op de chatberichten te tikken, opent er een nieuwe tekstballon en gaat het vergaaltje dus verder. Rapids is ook educatief. Wanneer op bepaalde woorden in de teksten wordt getikt, opent een woordenboek met extra uitleg.

Nog niet Nederlands

Vooralsnog is de app van Amazon alleen in het Engels te gebruiken, dus voor jonge Nederlandse kinderen is het helaas minder geschikt. Tevens moet er een abonnement voor worden afgesloten, van drie dollar per maand.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000