Japan bouwt robot-cheerleaders die samenwerken

Japan bouwt robot-cheerleaders die samenwerken

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 29 september 2014 - 14:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:34

De Japanse elektronicafabrikant Murata Manufacturing heeft een team robot-cheerleaders ontwikkelt dat met elkaar communiceert om dansroutines uit te voeren.

Door de ingebouwde sensoren weten de robots waar ze zich in relatie tot elkaar bevinden. Ze bewegen rond op een bal en blijven in balans door de pompons, die ze meegebruiken in hun dansjes. Zo werkt het team van tien cheerleaders (36 cm hoog, 1,5 kg per stuk) perfect synchroon samen en vallen ze niet om.

Doeleinden

Het doel van de Murata Cheerleaders is in eerste instantie om mensen aan het lachen te brengen. Maar de fabrikant voorziet ook dat de technologie van pas kan komen op andere gebieden, zoals bijvoorbeeld bij zelfsturende voertuigen.

Murata Manufacturing stelt de robots voor middels een mierzoet promotiefilmpje, en laat ze voor het eerst publiekelijk dansen op een aanstaand technologie-evenement in Tokyo. Eerder bouwde het bedrijf ook een fietsend robotjongetje, en een robotmeisje op een eenwieler.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000