Verander uw pc in een bewakingssysteem met iSpy en een webcam. Professionele beveiligingssystemen zijn immers duur en gaan vaak ook gepaard met een abonnement voor een meldkamer die de boel in de gaten houdt.

De werking van iSpy is in principe heel eenvoudig: u koppelt een audio- of videobron aan het programma, en geeft aan bij welke gebeurtenis het alarm moet ‘afgaan’. Vervolgens kunt u instellen wat er moet gebeuren wanneer het alarm afgaat. Hiervoor kunt u een bestand laten openen, bijvoorbeeld een geluidsbestand. Uiteraard betekent dit wel dat u de pc de hele nacht aan moet laten staan én dat u het volume hard genoeg moet zetten om te horen wanneer u slaapt (en dan maar hopen dat er geen andere systeemgebeurtenissen plaatsvinden die geluid maken), maar als u dit niet als een probleem ervaart, is iSpy erg effectief. U kunt nauwkeurig aangeven wat u precies als een beweging of een geluid beschouwt (om te voorkomen dat de kat het alarm af laat gaan) en u kunt zelfs een plattegrond van het huis toevoegen, en daar camera’s op ‘slepen’ zodat er wordt aangegeven waar er precies iets aan de hand is. Ook is er mogelijkheid om een camerafeed van een andere computer in het netwerk toe te voegen (handig bijvoorbeeld bij kantoor aan huis). Nadeel hiervan is uiteraard dat er dan twee computers aan moeten staan.

© PXimport

U kunt camera’s en microfoons plaatsen op een plattegrond van uw huis (simpele tekening inscannen volstaat), zodat u kunt zien waar er iets aan de hand is.

Abonnement

Het programma biedt daarnaast nog een extreem handige mogelijkheid: het bekijken van de audio- en videofeeds via internet of de mobiele telefoon of het versturen van een sms- of e-mailbericht bij activiteit. Een nadeel hiervan (al is het begrijpelijk) is dat u hiervoor een betaald abonnement nodig hebt. Hoe die abonnementsvorm in elkaar steekt is wat vaag. U hoeft niet te betalen voor e-mailberichten, maar wilt u die kunnen verzenden dient u een abonnement te nemen voor sms-berichten (10 dollar voor 20 sms’jes) zelfs als u die sms-berichten nooit wilt gebruiken. Hebt u dat er voor over, dan is het natuurlijk een prima oplossing om een ruimte op een andere locatie in de gaten te houden, door daar één pc aan te laten staan. iSpy werkt goed, duidelijk en effectief, maar het mag wel duidelijk zijn dat het geen echte vervanging is voor professionele apparatuur (al was het alleen maar omdat de verzekering dat niet accepteert). Als een inbreker doodleuk de router uitschakelt, valt het hele systeem immers in het water. Als extra beveiliging echter zeker de moeite waard, en ook leuk om gewoon mee te spioneren of af te luisteren.

© PXimport

iSpy 2.0.0.7

Freeware

Taal Engels

Download 7,6 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 39,7 MB harde-schijfruimte, webcam

Maker DeveloperInABox

Oordeel 7/10

Pluspunten

Gevoeligheid goed in te stellen

Camera’s en microfoons van andere pc’s in het netwerk toevoegen

Camera’s plaatsen op een plattegrond

Minpunten

Computer moet constant aan blijven staan

Notificaties en bekijken van afstand vereist een betaald abonnement

© PXimport

Veiligheid

Let op: 2 van 41 virusscanners zien iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar twee zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000