Intel investeert 250 miljoen dollar in zelfrijdende auto's

Tijdens de autobeurs LA Auto Show in Los Angeles heeft Intel aangekondigd zo'n 250 miljoen dollar te investeren in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Intel investeert een flinke som in zelfrijdende auto's, maar is niet van plan om deze auto's zelf te gaan ontwikkelen. Het bedrijf gaat het geld voornamelijk inzetten voor de ontwikkeling van de techniek die zich onder de motorkap en in het dashboard plaatsvindt. Het bedrijf ziet data als de nieuwe olie die nodig is om een zelfrijdende auto aan te sturen. Intel wil met de investering vooral de grenzen van de mogelijkheden opzoeken op het gebeid van connectiviteit, beveiliging en veiligheid, en ervoor zorgen dat alle data die nodig is om een zelfrijdende auto te laten werken, snel kan worden verwerkt. Dat kan bijvoorbeeld door het toepassen van meerdere kleine en snellere processors in zelfrijdende auto's, die met elkaar in verbinding staan.

ADAS

Intel werkt al wat langer aan (deels) zelfrijdende auto's. Het bedrij heeft bijvoorbeeld het ADAS-platform ontwikkeld (Advanced Driver Assisted Systems), waarbij hardware en software met elkaar samenwerken en deels voor het automatisch kunnen laten rijden van auto's moet zorgen. Dit systeem blijft echter wel afhnakelijk van een fysieke bestuurder, maar biedt vooral een ondersteunende functie, vergelijkbaar met Tesla's AutoPilot-systeem. Het platform is volledig schaalbaar, waarbij diverse processors en verschillende connecties zoals wifi, 4G en 5G door elkaar heen gebruikt kunnen worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000