Instagram lanceert Snapchat-concurrent Bolt

Instagram lanceert Snapchat-concurrent Bolt

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 juli 2014 - 09:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:02

Instagram heeft een nieuwe foto-app uitgebracht met de naam Bolt. Deze is vergelijkbaar met Snapchat, want ook hiermee zijn foto's na ontvangst niet op te slaan.

Maar Bolt focust zich vooral op gebruiksgemak en snelheid, doordat de knop die je gebruikt om de foto te schieten gezichten toont van je vrienden. Door er op te tikken maak je de foto én stuur je hem direct naar een vriend.

Je hoeft dus niet eerst een foto te maken en te kiezen om deze te delen, door een lange lijst aan contacten scrollen om de juiste persoon te vinden, om hem dán pas te kunnen verzenden.

Schudden voor gebruik

Bolt gebruikt telefoonnummers om je contactenlijst mee op te bouwen en het is vooralsnog niet mogelijk om vrienden van andere social media (als Facebook en Instagram) in te laden. Mocht je een foto maken die niet is gelukt, dan heb je voor het verzenden nog een paar seconden om van gedachten te veranderen. Door de smartphone te schudden verwdijnt de foto weer.

Zodra een vriend je foto ontvangt, heeft diegene de keus een foto terug te sturen of op de foto te schrijven. De foto bewaren kan niet: hoewel de app in theorie tot in de eeuwigheid geminimaliseerd kan blijven, kun je de foto alleeen wegkrijgen door hem letterlijk weg te vegen.

Proef

De app is voor nu enkel beschikbaar in Singapore, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, omdat Instagram in deze landen bijzonder populair is. Als de proef naar wenst verloopt, komt Bolt ook in de rest van de wereld uit.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000