Inloggen op internetbankieren met vingerafdruk

Inloggen op internetbankieren met vingerafdruk

Computer accessoires

Geplaatst: 5 september 2014 - 10:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:46

De Britse bank Barclays wil internetbankieren veiliger maken door van klanten een vingerafdruk te vragen bij het inlogproces.

Daarvoor wordt in samenwerking met het Japanse technologiebedrijf Hitachi aan een nieuwe gadget gewerkt, de Barclays Biometric Reader. Deze moet wachtwoorden en de huidige Readers in de toekomst overbodig maken.

Je sluit de gadget aan op je pc, je steekt je vinger er even in zodra daar om gevraagd wordt en klaar is kees. De Finger Vein Authentication Technology van Hitachi zorgt er dan voor dat alleen jouw eigen unieke vinger de sleutel is tot je account.

Levende vinger

De scanner richt zich niet zoals de meeste vingerafdrukscanners op de groeven in je vinger, maar op de aderen die onder de huid zitten. Daardoor is het nog moeilijker de informatie 'na te maken.' Je hebt er namelijk werkelijk een vinger voor nodig die vast zit aan een levend menselijk lichaam, aldus Hitachi.

Barclays verwacht dat de eerste Biometric Readers vanaf volgend jaar worden ingezet.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000