ING maakt betalen met smartphone voor iedereen beschikbaar

ING maakt betalen met smartphone voor iedereen beschikbaar

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 november 2015 - 07:51

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:09

Als je bij de ING zit, kun je voortaan met je smartphone betalen bij pinautomaten. Daarvoor heb je wel een telefoon met NFC nodig.

De ING heeft een speciale app uitgebracht waardoor je kunt betalen met je Android-smartphone. Je koppelt de app aan je rekening, en start die op voor je wil betalen. Als je bij het afrekenen je telefoon tegen een betaalautomaat houdt, betaal je met je smartphone.

Kleine bedragen

Je hebt in dat geval geen pincode nodig, mits je een bedrag tót € 25,- afrekent. Het betalen gaat via een draadloze chip, zoals die tegenwoordig ook in veel bankpassen zitten.

Voor het betalen is het wel nodig dat je een telefoon hebt met NFC (Near Field Communication). NFC-stickers helpen bijvoorbeeld niet.

Proef

De ING draait al een paar maanden een proef om het betalen met de smartphone mogelijk te maken. Dat is aanvankelijk gratis, maar wanneer de proef voorbij is kost het 50 cent per maand.

Downloaden

De Mobiel Betalen-app is hier te downloaden, of via onderstaande QR-code.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000