Incognito-modus uit voor Google-app

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 28 september 2016 - 12:27

Google rust zijn zoekapp uit met een aparte incognitomodus. Zodra je de app weer afsluit, vergeet deze je zoek- en browsergeschiedenis. De functie lanceert als eerste voor iOS.

Veel browsers bieden de functie al langer aan, maar daarvoor moet je dan wel apart de browser openen. Dit terwijl veel mensen een zoekopdracht al starten vanaf hun homescherm, via de zoek-app van Google. Vandaar dat deze nu ook een incognitomodus heeft.

Touch ID

Sessies zijn daarnaast te beveiligen met een vingerafdruk, dankzij Touch ID-integratie. Zo kun je toch websites open laten staan, zonder dat anderen erbij kunnen. 

Niet anoniem

Met de incognitomodus browse je overigens niet anoniem, ook al lijkt dat misschien zo. Je verbergt je online gedrag voor anderen die je telefoon (dan wel computer) eventueel gebruiken, maar sites zien wel dat jij ze bezoekt. De incognitomodus is in die zin dan ook niet te vergelijken met een VPN.

Incognito is te vinden in het instellingenscherm van de Google-app, waar je terecht komt door bovenin de hoek op je profielfoto te tikken.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000