IFA 2016: Elite Slice van HP is modulaire mini-pc

HP onthult tijdens de IFA-beurs te Berlijn een modulaire pc, de Elite Slice. De mini-computer lijkt op wat Acer eerder al deed met de Revo Build.

De Elite Slice bestaat uit een basisstation met daarin de belangrijkste hardware, zoals (hoogstens) een zesde generatie i7-processor van Intel en 32 GB DDR4-RAM. Ook zitten hier de aansluitingen op, zoals usb-c en ethernet. Een vingerafdrukscanner is tevens een optie.

Wil je meer, dan is de Slice uit te breiden met modules die op elkaar te stapelen zijn. HP noemt ze 'covers' en er komen verscheidene soorten van uit. Zo lanceert er een speaker-cover van Bang & Olufsen, een module met disk-drive en een cover voor draadloos opladen.

Prijzen

Prijzen voor de Elite Slice starten vanaf 599 euro. De speaker-cover en cd/dvd-cover kosten 99 euro per stuk, en de wirelss charging cover komt later pas uit - in 2017. Overigens betrof het niet de enige mini-pc op de IFA van HP, getuige ook de nieuwe Pavillion Wave.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000