Huawei Watch - Het mooiste meisje van de klas

© PXimport

Huawei Watch - Het mooiste meisje van de klas

Computer accessoires

Geplaatst: 2 maart 2015 - 14:29

Aangepast: 14 december 2022 - 15:45

Elmar Rekers

Huawei vindt de tijd rijp om de eerste stap te zetten op de markt voor wearables. En wat voor een. De Huawei Watch is een genot voor het oog. Maar heeft de gadget meer in zijn mars dan alleen een leuk smoeltje? Op het Mobile World Congress kon ik gelukkig al even met het Android Wear-horloge spelen.

De Huawei Watch ziet er niet alleen op de foto's mooi uit, ook wanneer je het ding in handen (of beter: om je pols) hebt, is het een indrukwekkende gadget. De Chinese fabrikant zegt het design van een klassiek horloge te hebben nagestreefd, en dat is ze behoorlijk goed gelukt. Hier zijn verschillende features voor aan te wijzen, maar het ronde display is toch wel het meest opvallend.

Niet alleen voor nerds

Waar andere ronde smartwatches, zoals de Moto 360 en LG G Watch R, een dikke rand om het kleine schermpje hebben, is de zogenoemde bezel van de Huawei Watch aanzienlijk dunner. En dit geeft het horloge direct een eleganter uiterlijk dan zijn concurrenten, waardoor je niet meteen als nerd bestempeld wordt als je ermee over straat gaat. Daarbij is het ook het beste scherm dat ik tot op heden op een smartwatch heb gezien. Het betreft hier een 1,4 inch amoled-display met een resolutie van 400 x 400 pixels. In de fel verlichte demoruimte was het display nog goed af te lezen en de kijkhoek is meer dan prima.

© PXimport

De kijkhoek en helderheid van het kleine schermpje is indrukwekkend.

Horloge op maat

De Watch is opgebouwd uit stevige materialen, en dat voel je meteen. Het lijkt een degelijk product te worden dat aanvoelt als een traditioneel kwaliteitshorloge. Er is één fysieke knop op de gadget aanwezig, welke mooi op 2 uur gepositioneerd is. Deze voelt eveneens stevig, en helpt je bijvoorbeeld bij het navigeren door de software. Het horloge komt straks beschikbaar is veel verschillende kleuren, en je kunt als gebruiker eindeloos personaliseren met tal van beschikbare polsbandjes en ruim 40 verschillende (virtuele) wijzerplaten.

© PXimport

De Huawei Watch heeft alle kenmerken van en traditioneel horloge.

Qua functionaliteit doet de Huawei Watch op het eerste gezicht weinig nieuws. Het draait op het Android Wear-besturingssysteem, en bekende features als het weergeven van notificaties, navigatie, agenda en weersverwachting zijn hier dan ook gewoon aanwezig. Verder is er een zware nadruk op fitnesstracking. Er zijn verschillende sensoren aanwezig die beweging en inspanning meten, waaronder een heuse barometer en een hartslagmeter. Hoe accuraat dit allemaal is gaan we natuurlijk uitgebreid testen als de Watch medio 2015 op de markt komt.

© PXimport

De Watch komt past in de zomer op de markt, dus we moeten helaas nog even geduld hebben.

Conclusie

Klein nadeel heeft de Huawei Watch wel. Net als veel andere Android Wear-horloges is het ding behoorlijk dik. En dat staat niet op iedere pols even mooi. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je het horloge wat minder makkelijk onder de mouw van je overhemd schuift. Maar goed, misschien wil je dat ook wel helemaal niet als je met zo'n mooi ding rondloopt... Over de batterij wil Huawei nog niets loslaten, en ook het prijskaartje is nog een vraagteken. Desalniettemin is de Huawei Watch de mooiste wearable van de beurs en zeker een die we dit jaar op de voet gaan volgen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000