HP Z1 G3: Update voor all-in-one workstation

HP brengt binnenkort een nieuwe versie van zijn all-in-one workstation uit met de naam Z1 G3. Deze is een stuk sneller dan zijn voorganger, terwijl het scherm juist wat kleiner uitpakt.

Waar de G2 nog een 27-inch scherm had, heeft deze nieuwe G3 een 23,6 inch-scherm met een 4K-resolutie. Volgens HP hebben consumenten meer behoefte aan eventueel een tweede monitor, dan één groot monster. Daarom is besloten dit werkstation van een kleiner scherm te voorzien. De Z3 is mede daardoor 47 procent kleiner en de helft lichter dan zijn voorganger.

Het werkstation is uitgerust met een Intel Xeon quadcore-processor en 64 GB ECC-werkgeheugen. Een flinke boost dus, want de G2 moest het stellen met 16 GB. Er zitten twee PCIe-schijven in, terwijl er ook nog ruimte is om uit te breiden. Er passen maximaal twee extra SSD's of HDD's bij.

© PXimport

Daarnaast zit er een NVIDIA Quadro GPU aan boord.  De G3 beschikt tevens over twee Thunderbolt-poorten met usb 3.1-ondersteuning, een DisplayPort en een cardreader.

Prijs

Overigens lanceert HP ook de gratis HP RGS Mac Receiver. Daarmee kunnen gebruikers hun MacBook op afstand aan de G33 koppelen. De Z1 G3 zelf wordt vanaf mei verkocht en kost dan 1600 euro, wat overigens meer dan 100 euro goedkoper is dan je nog voor zijn voorganger moet neerleggen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000