© PXimport

Hotmail is niet meer

Computer accessoires

Geplaatst: 3 mei 2013 - 06:51

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Redactie

Microsoft heeft de migratieslag van Hotmail-gebruikers naar de e-maildienst Outlook.com voltooid. Hotmail is daarmee met pensioen gestuurd en Outlook.com neemt het stokje over.

Na 17 jaar komt er een einde aan MSN Hotmail. Microsoft heeft de laatste Hotmail-accounts overgezet naar Outlook.com en daarmee komt er nu definitief een eind aan de oude e-maildienst Hotmail. Gebruikers die zijn gemigreerd blijven hun oude adres en gegevens gebruiken, maar komen in de Outlook.com-omgeving terecht.

Forse migratieslag

In een blogpost laat Microsoft-manager Dick Graddock weten dat nu de migratie is voltooid Outlook.com in totaal 400 miljoen actieve gebruikers heeft, waarvan 125 miljoen via een mobiel apparaat. Met de migratieslag was volgens hem 150 petabyte aan e-mails, contactgegevens en andere data gemoeid.

Tijdens de migratie kampte Microsoft met meerdere storingen in zijn diverse e-maildiensten. Een aantal van deze problemen deed zich tegelijk voor met de migratie. Een langdurige storing in maart was volgens Microsoft het gevolg van een oververhit datacenter. Over eerdere storingen deed de softwaregigant geen uitspraken.

Meer SkyDrive

Een van de voordelen die Outlook.com biedt is de directe integratie met cloudopslagdienst SkyDrive. Microsoft heeft deze feature gisteren nog verder opgepoetst, waardoor bij het koppelen van bestanden aan e-mails het makkelijker te zien is of ontvangers gerechtigd zijn om de bestanden te openen.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000