Hoe zet je Flash uit in Firefox?

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 juli 2015 - 07:07

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:16

Wanneer er weer eens een lek is ontdekt in Flash Player van Adobe, dan is je browser kwetsbaar. Kwaadwillenden injecteren dan bijvoorbeeld malware en andere schadelijke software in reclamebanners. Om jezelf te beschermen, kun je de Flash-plugin (tijdelijk) uitschakelen. Zo doe je dat in Firefox.

Naar aanleiding van deze pagina kregen we een aantal mails van geïrriteerde lezers. Je blijkt Flash namelijk nodig te hebben om de Tour de France te kijken bij de NOS. Niet erg handig. We raden je nog steeds aan Flash uit te schakelen, en de Tour op een andere manier te kijken. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

>Gebruik je een andere browser dan IE? Geen probleem! Via onderstaande workshops leer je hoe je Flash uitschakelt in andere browsers:

-> In Chrome
-> In Internet Explorer
-> In Safari

Wil je weten wat er aan de hand is met de grote hack? Dan hebben onze collega's van PCM meer informatie voor je.

Flash uitschakelen in Firefox

Open een Firefox-venster en klik helemaal rechts op de horizontale streepjes. Kies hier voor Add-ons. Je kan ook 'about:addons' (zonder aanhalingstekens) invoeren in de adresbalk.

In dit nieuwe scherm zie je links verschillende opties. Kies voor Plug-ins. Nu zie je Shockwave Flash staan, met daarachter het versienummer. Rechts kies je in het dropdownmenu voor Nooit activeren.

Flash is hier op dezelfde manier weer in te schakelen. Zet deze dan terug op Altijd activeren.

Nadelen?

In de praktijk merk je waarschijnlijk weinig verschil tijdens het surfen. Waar vroeger grote delen van het internet de Flash Player nodig hadden om media en animaties af te spelen, stappen telkens meer sites over naar veiligere en snellere alternatieven. Zo heb je Flash al niet meer nodig om YouTube-video's te kijken, die tegenwoordig afgespeeld worden in HTML5.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000