Hoe zet je Flash uit in Chrome?

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 juli 2015 - 06:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:17

De Flash Player van Adobe is een notoir doelwit voor cybercriminelen, die graag van gaten in de software gebruik maken om malware te injecteren in reclamebanners op websites. Je kan jezelf beschermen door de Flash Player-plugin uit te schakelen in je browser. Zo doe je dat in Chrome.

Naar aanleiding van deze pagina kregen we een aantal mails van geïrriteerde lezers. Je blijkt Flash namelijk nodig te hebben om de Tour de France te kijken bij de NOS. Niet erg handig. We raden je nog steeds aan Flash uit te schakelen, en de Tour op een andere manier te kijken. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Gebruik je een andere browser dan IE? Geen probleem! Via onderstaande workshops leer je hoe je Flash uitschakelt in andere browsers:

-> In Internet Explorer
-> In Firefox
-> In Safari

Wil je weten wat er aan de hand is met de grote hack? Dan hebben onze collega's van PCM meer informatie voor je.

 

Flash uitschakelen in Chrome

Open een Chrome-venster en type in de adresbalk 'chrome://plugins/' (zonder aanhalingstekens). Druk op Enter om bij de plugin-instellingen uit te komen.

In dit scherm zie je welke plugins er allemaal draaien in Chrome. Adobe Flash Player staat daar ook tussen. Hier hoef je alleen maar op Uitschakelen te drukken.

Wanneer het gelukt is, zie je dat Adobe Flash Player in het grijs wordt aangegeven. Je kan de plugin hier op dezelfde manier weer inschakelen.

Nadelen?

In de praktijk merk je waarschijnlijk weinig verschil tijdens het surfen. Waar vroeger grote delen van het internet de Flash Player nodig hadden om media en animaties af te spelen, stappen telkens meer sites over naar veiligere en snellere alternatieven. Zo heb je Flash al niet meer nodig om YouTube-video's te kijken, die tegenwoordig afgespeeld worden in HTML5.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000