Hoe maak je een backup van het register in Windows 10?

Hoe maak je een backup van het register in Windows 10?

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 11 januari 2016 - 14:53

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:53

Wanneer je graag aan Windows knutselt, dan kom je wel eens terecht in het register. Hier worden allerlei instellingen in opgeslagen, tot op het diepste niveau van het besturingssysteem.

Het is dan ook niet zo vreemd dat je hier voorzichtig te werk moet gaan. Verwijder je per ongeluk iets of pas je onbedoeld iets anders aan dan je wilde, dan kunnen de gevolgen wel eens vervelend zijn. 

Daarom is het altijd aan te raden om een backup van het register te maken, vóór je er mee aan de slag gaat. Dat is gelukkig heel makkelijk, je moet alleen even weten waar de optie precies zit.

Open het startmenu en typ regedit. Druk op Enter en kies voor 'Ja' bij de popup om het register te openen. 

Ga nu naar Bestand > Exporteren om een backup te maken. Geef het bestand eerst nog wel een naam en kies een doellocatie.

Je kunt in het vervolg je oude register terugkrijgen door in hetzelfde menu te kiezen voor Importeren, of door op het backup-bestand te dubbelklikken.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000