Harman Kardon Soho Wireless - Koptelefoon met design op eerste plek

© PXimport

Harman Kardon Soho Wireless - Koptelefoon met design op eerste plek

Computer accessoires

Geplaatst: 24 juni 2016 - 03:06

Aangepast: 24 november 2022 - 12:01

Lennart Koster

Draadloze koptelefoons zien er vaak lomp en niet modieus uit. Harman Kardon brengt daar met de Soho Wireless verandering in. Hoe elegant hij ook is, de geluidskwaliteit mag er niet onder lijden.

Het elegante design van de Harman Kardon Soho Wireless

Harman Kardon, als je het merk kent dan weet je direct dat het om goed uitziende audio-producten gaat. Zo ziet ook de Harman Kardon Soho Wireless er weer gelikt uit. Een elegant, smal en klein design komt tevoorschijn zodra je de doos opent.

© CIDimport

Het design is slank en het ziet er erg fraai uit.

De koptelefoon is geheel bekleed met glad leer. De draai-elementen waar de luidsprekers aan vast zitten, zijn van alumium. De luidsprekers zelf zijn, anders dan je wellicht gewend bent, vierkant in plaats van rond of ovaal. Het is dan ook een on-ear koptelefoon, wat inhoudt dat de kussens van de luidsprekers op je oren rusten en er dus niet overheen vallen.

Draadloos en bijna knoploos

De Harman Kardon Soho Wireless koptelefoon heeft één knop op de hoofdtelefoon zitten: de bluetooth-knop. Verder vind je een aansluiting voor een 3,5mm AUX-kabel die tevens wordt meegeleverd. Zit je zonder batterij, dan kan je altijd nog bedraad naar je muziek blijven luisteren. Verder heb je tevens een afgesloten ingang voor de micro-usb kabel om de hoofdtelefoon mee op te laden. Daarnaast heeft de Soho Wireless ook NFC aan boord, zodat je makkelijk kunt verbinden met je mobiele telefoon. Als laatste zit er ook een microfoon onderop de koptelefoon zodat je ook gemakkelijk telefoongesprekken kan voeren.

© CIDimport

De Soho Wireless beschikt over bluetooth, NFC én een microfoon.

Om je muziek te bedienen, hoef je overigens niet de telefoon uit je zak te halen. Je kunt met de aanrakingsgevoelige oorschelpen je muziek pauzeren, harder of zachter zetten en van nummer wisselen. Dit werkt redelijk goed, maar wel alleen als je de koptelefoon in combinatie met Bluetooth gebruikt. Als je de AUX-kabel inplugt, werkt het niet en moet je dus alsnog je telefoon uit je zak halen. Niet heel ideaal dus. Gelukkig gaat de accu ongeveer acht uur mee en is de kans groot dat je daarmee de dag wel door komt.

© CIDimport

De koptelefoon wordt geleverd met een passende hoes.

Zoals eerder genoemd, betreft het een on-ear koptelefoon. De schelpen liggen dus als het ware op je oren. Dit zorgt ervoor dat het design bescheiden blijft, maar zorgt er ook voor dat de koptelefoon minder goed op je hoofd blijft zitten. Dit is toch enigszins jammer, want als je van plan bent om er deze zomer mee hard te lopen, dan heb je een probleem. Je moet bij het dagelijks gebruik regelmatig de Soho Wireless weer goed op je hoofd plaatsen zodat hij niet afglijdt. Niet even ideaal.

© CIDimport

De Soho Wireless glijdt gemakkelijk van je hoofd af.

De geluidskwaliteit had beter gekund

De geluidskwaliteit is prima te noemen. Echte audiofielen zullen echter toch wel wat tonen, vooral in het middensegment missen. Hij heeft wat moeite met het duidelijk weergeven van alle toonhoogtes. Gelukkig is de bas niet overheersend en zijn de hoge tonen in balans, waardoor het voor de meeste mensen als goed kan worden bestempeld. Het is echter, voor een koptelefoon met een adviesprijs van € 300,- geen uitblinker.

© CIDimport

De geluidskwaliteit kan vooral in het middensegment beter voor een koptelefoon in deze prijsklasse.

Conclusie

De Harman Kardon Soho Wireless is een charmante koptelefoon waar je zeker niet mee voor gek loopt. Het design is prachtig en de afwerking met leer en aluminium maakt het geheel een plaatje om naar te kijken. Helaas heeft dat ook wel wat nadelige gevolgen. Zo blijft de Soho Wireless van Harman Kardon niet goed zitten en is de geluidskwaliteit geen hoogstandje.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Design

Draadloos

NFC

Minpunten

Draagcomfort

Geluidskwaliteit

Conclusie

Harman Kardon Soho Wireless --------------------------- **Prijs:** € 299,- **Frequentiebereik:** 20Hz – 20kHz **Connectiviteit:** AUX, bluetooth, NFC **Opladen:** Micro-usb-kabel **Beschikbare kleuren:** Wit, zwart en bruin...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000