© PXimport

Handtekening in Hotmail

Geplaatst: 13 december 2011 - 13:49

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Robbin Ooijevaar

Mailtjes van bedrijven zijn vaak voorzien van een keurige handtekening, compleet met een afbeelding of logo. Met enig knutselwerk kunt u dit zelf ook voor elkaar krijgen in Outlook of Windows Live Mail. De handtekening van Hotmail is minder bekend en bovendien lastiger in te stellen, maar dankzij deze snelstart hebt u het snel voor elkaar!

1. Foto of logo

Als u de handtekening wilt voorzien van een afbeelding, kunt u daar eventueel een logo voor aanmaken op de website LogoCreator en het bestand ervan opslaan als mailhandtekening.png. Uiteraard kunt u elk willekeurig type afbeelding toevoegen, dus bijvoorbeeld ook een gescande versie van uw fysieke handtekening. Bewerk de afbeelding eventueel in een grafisch programma en zorg ervoor dat hij niet te breed en te hoog wordt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan maximaal 400 pixels breed en 100 tot 200 pixels hoog. Het bestand moet nu 'ergens' op internet komen te staan, zodat het kan worden ingevoegd in uw Hotmail-handtekening. Tinypic is een zeer geschikte dienst om hiervoor te zorgen. Hij genereert een stukje html-code waarmee de afbeelding eenvoudig in de Hotmail-handtekening kan worden geïntegreerd.

© PXimport

Maak een logo aan op http://creatr.cc/creatr of gebruik een andere afbeelding om op te nemen in uw e-mailhandtekening.

2. Plaatje op internet

Surf naar TinyPic en klik op Bestand kiezen. Wijs de afbeelding aan die u in de handtekening wilt hebben en bevestig met Upload now. De afbeelding wordt nu op een server van Tinypic geplaatst. Tinypic toont diverse codes die naar uw afbeelding verwijzen. U hebt de code onder HTML for Websites nodig. Klik met de rechtermuisknop op deze code en kies Kopiëren. Open nu uw Hotmail en klik op Opties / Meer opties / Lettertype en persoonlijke e-mailafsluiting voor berichten. In dit venster kunt u uw mailhandtekening instellen onder Persoonlijke afsluiting. Dit kan in een grafische weergave (rtf) of via een technisch 'onderwaterscherm' (html-weergave). In de grafische weergave ziet u hoe het eindresultaat eruitziet. In de html-weergave ziet u de code die achter de handtekening verscholen gaat.

© PXimport

Verstuur uw afbeelding (of logo) naar Tinypic en kopieer de html-code.

3. Handtekening opslaan

Om de tekst op te geven voor uw handtekening gebruikt u straks de grafische weergave. De afbeelding wordt echter toegevoegd in de html-weergave. Klik op RTF en verander deze instelling in Bewerken in HTML. Klik met de rechtermuisknop in het handtekeningscherm en plak de html-code met Plakken (of gebruik de toetscombinatie Ctrl+V). De afbeelding wordt niet getoond, maar de html-code van Tinypic verschijnt wel in beeld. Schakel nu terug naar de grafische weergave om een tekst toe te voegen aan de handtekening. Klik hiervoor op Bewerken in HTML en kies vervolgens RTF. U kunt nu uw tekst toevoegen aan de handtekening. Gebruik het menu om het lettertype, de lettergrootte en de kleur te veranderen. Tevreden? Bewaar uw handtekening door op Opslaan te klikken.

© PXimport

Gebruik de grafische weergave (RTF) om de teksten te typen die u aan de mailhandtekening wilt toevoegen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten