Grootste maker Raspberry Pi's overgenomen

Een van de grootste fabrikanten van Raspberry Pi's, Premier Farnell, is overgenomen door een Zwitsers bedrijf. Daarvoor werd zo'n 723 miljoen euro neergelegd.

Farnell werd overgenomen door Daetwyler Holding, een Zwitserse fabrikant van computeronderdelen. Het bedrijf zegt met de Raspberry Pi-maker vooral 'een compleet pakket' te kunnen verkopen, met bijvoorbeeld de benodigde kabels en beschermhoesjes.
 

Licentie

Premier Farnell is één van de weinig bedrijven met een officiële licentie om Raspberry Pi's te verkopen, en tegelijkertijd ook de grootste fabrikant van de minicomputer. Het bedrijf maakt allerlei soorten Pi's, van de nieuwe Model B+ tot de kleine Pi Zero.
 

Meer Pi Zero's?

Het nieuws kan wel eens goed uitpakken voor fans van het minicomputertje. Zeker van de Raspberry Pi Zero zijn er chronisch te weinig modellen beschikbaar. De eerste 200,000 exemplaren waren in mum van tijd uitverkocht en sindsdien vissen fans van het apparaatje telkens achter het net. Door de overname kan het zijn dat er meer exemplaren beschikbaar komen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000