Gratis Windows 10 wallpapers downloaden en instellen

Gratis Windows 10 wallpapers downloaden en instellen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 augustus 2018 - 07:39

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:31

Microsoft brengt regelmatig gratis achtergronden uit voor Windows 10, ook wel bekend als wallpapers. Deze worden in de Windows Store aangeboden als themapakketten. Hoe kun je ze downloaden en naar je hand zetten?

De Windows Store heeft een aparte sectie voor thema's. Die vind je het eenvoudigst door deze link te volgen. De meeste ervan zijn gratis. Grotendeels bestaan ze uit een set achtergronden, maar soms passen ze ook de geluiden in Windows 10 aan. Het installeren is zo eenvoudig als er eentje te kiezen en op Download de app te klikken. Druk daarna op Starten om het thema in te stellen.

Standaard rouleren alle afbeeldingen uit de set om de minuut. Misschien vind je dat wat te snel gaan. Klik met de rechtermuisknop op je bureablad en kies de optie Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. Bij 'Afbeeldingen wijzigen elke' stel je in hoe vaak je een nieuwe afbeelding wilt zien, bijvoorbeeld om het half uur, ieder uur of om de dag. 

Je kunt nog een stapje verder gaan als je maar een paar afbeeldingen uit de set als je achtergrond wil hebben. Daar is helaas geen snelle manier voor in het instellingenscherm, maar de mogelijkheid is er wel. Daar gaan we hieronder verder op in.

Losse afbeeldingen uit Windows 10 thema's vinden

Als voorbeeld downloaden we het nieuwe Artistic Endeavors-pakket, vol schilderachtige plaatjes van landschappen en dieren. Ga nu naar de map C:\Program Files\WindowsApps\. Dit is een verborgen map, dus zorg ervoor dat je die kunt zien: Opties, Map- en zoekopties wijzigen, tabblad Weergave, Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven

Mogelijk loop je er tegenaan dat je een foutmelding krijgt bij het openen van WindowsApps. Klik met de rechtermuisknop op de map en kies Eigenschappen. Ga naar het tabblad Beveiliging en kies voor Geavanceerd. Klik bovenin achter Eigenaar op Wijzigen. Onder Geef de namen van de objecten op voer je je Windows 10-gebruikersnaam in. Druk op Namen controleren en sluit dan af met OK.

In deze map vind je downloads uit de Windows Store. Om het thema te vinden, zoek je op de naam ervan. In dit geval betreft het dus de map C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.ArtisticEndeavors_1.0.0.0_neutral__8wekyb3d8bbwe. Klik door naar de map Theme, waar je één bestand ziet staan. Open dit in Winrar en je kunt de losse afbeeldingen ermee uitpakken. 

Zet de afbeeldingen in een map naar keuze. Ga dan opnieuw naar je bureablad, gevold door Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. Verander bij Achtergrond  de optie Diavoorstelling in Afbeelding. Klik op Bladeren en kies het plaatje uit dat je als achtergrond wilt. Klik tot slot op Afbeelding kiezen. Nu kun je zo lang van je favoriete afbeelding genieten als je wilt.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000