Google's DeepMind neemt het op tegen beste Go-speler ter wereld

Google's AI DeepMind bewees al eerder beter te zijn in een potje Go dan een menselijke tegenspeler, maar de strijd is pas gestreden wanneer de beste Go-speler ter wereld het onderspit heeft gedolven.

Dat is dan ook precies wat er dit jaar nog gaat gebeuren, schrijft de Chinese krant Xinhua. Wanneer precies, dat is nog even afwachten. Google zou in elk geval in gesprek zijn met Ke Jie, die ondanks zijn jonge leeftijd al Go-grootmeester is. Kie is nog maar 18 jaar.

Eerder hield hij de boot af, omdat hij dacht toch wel van DeepMind te kunnen winnen. Daarbij wilde hij niet dat de AI zijn speelstijl afkeek. Maar daar lijkt de Go-kampioen nu van teruggekomen te zijn. "Ik zou zomaar eens kunnen verliezen," aldus Jie.

Stap vooruit

De eerdere Go-overwinning werd gezien als een belangrijke stap op het gebied van AI-ontwikkeling, omdat het spel meer strategisch inzicht vraagt dan bijvoorbeeld schaken of dammen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000