Google: 'Wij hebben niet bespioneerd'

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 26 maart 2014 - 12:23

Google zegt dat het nooit bij gebruikers in hun Gmail heeft gezocht naar vertrouwelijke informatie. Dat zegt de zoekmachine tegen website Recode naar aanleiding van commotie die ontstond rondom blogger Michael Arrington en de afluisterpraktijken van Microsoft.

Arrington, een bekende journalist van website TechCrunch, zegt "bijna zeker" te weten dat Google in zijn Gmail-account had gekeken. Dat zou de zoekgigant hebben gedaan om achter de bron van een artikel te komen.

Ook bij Microsoft

De beschuldiging volgt op een incident van vorige week. Toen bekeek Microsoft het Hotmail-account van een andere blogger, om uit te vinden wie er achter het uitlekken van een nieuwe versie van Windows zat.

Nu denkt Michael Arrington dat Google in zijn Gmail-account heeft gekeken, ook om een lekkende medewerker te achterhalen.

Ontkenning

Maar Google ontkent dat nu in een verklaring. Dat is vrij uniek, omdat het bedrijf dat eigenlijk nooit doet in individuele gevallen. Google wil echter waarschijnlijk dezelfde commotie voorkomen die Microsoft vorige week over zich heen kreeg.

Volgens de algemene voorwaarden hebben Google, maar ook andere mailaanbieders als Microsoft en Yahoo, het recht om de accounts van gebruikers te doorzoeken. Toch gebeurt het vrijwel nooit dat een bedrijf dat ook echt doet - daar is normaal altijd een gerechtelijk bevel voor nodig.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000