Google Maps is één van die apps waar je eigenlijk niet zonder kunt. Op Android is het je standaard kaartenapplicatie, op iOS is het een veel beter alternatief dan Apple's eigen Kaarten-app. Maar sinds vandaag zit er een smetje op het blazoen van Google: de Maps-app toont nu advertenties onderin het scherm.

Google heeft bevestigd dat het de iOS- en Android-versies van Google Maps gaat voorzien van advertenties, gebaseerd op je zoekopdrachten. Dat houdt in dat je niet per definitie het beste zoekresultaat op basis van je locatie voorgeschoteld krijgt, maar dat winkels die een AdWords-campagne hebben ingekocht voorrang krijgen. Wel zal het resultaat herkenbaar zijn aan een klein 'Ad'-logootje. Swipe of tik je op de advertentie, dan krijg je meer informatie over het bedrijf te zien.

Echt verrassend kan deze zet van Google niet genoemd worden: het bedrijf verdient zijn geld aan advertenties bij zoekopdrachten. Gelukkig zijn de 'relevante advertenties' ook niet erg opdringerig. Een (al dan niet betaalde) optie om de 'relevante advertenties' uit te zetten ontbreekt helaas.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000