Google toont zijn nieuwe zelfrijdende Chryslers

Enkele maanden geleden maakte Google bekend samen met Fiat te werken aan een nieuwe versie van zijn zelfrijdende auto. Die Fiat Chrysler Pacifica is nu voor het eerst getoond.

Het team binnen Google dat verantwoordelijk is voor zelfrijdende voertuigen heet Waymo, en dat logo is dan ook duidelijk terug te vinden op de aangepaste hybride van Fiat. De technici van Waymo werkten nauw samen met de vakmensen van Fiat om alle benodigde sensoren in de wagen te passen.

Meer ruimte

Net zoals bij Googles vorige modellen is er een camera op het dak geplaatst, die de omgeving kan scannen. Het belangrijkste verschil is dat er in de zelfrijdende Chrysler Pacifica meer passagier passen. Het andere voertuig van Google biedt slechts twee zitplaatsen. De nieuwe auto is bedoeld voor hele gezinnen.

2017

Google en Fiat produceerden honderd stuks van de nieuwe, autonome Chrysler. De vloot gaat volgend jaar voor het eerst de weg op.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000