Google's voornaamste zorg bij de ontwikkeling van zijn zelfrijdende auto is veiligheid en de claxon speelt daarbij in het verkeer een grote rol. Daarom leert Google de voertuigen nu aan om uit zichzelf te toeteren.

Die informatie blijkt uit een nieuw rapport, dat maandelijks door Google wordt uitgebracht. Al langer maakt het bedrijf op die manier inzichtelijk hoe het er voor staat met de autonome voertuigen.

De wagens kunnen inmiddels op verschillende verkeerssituaties reageren met verschillende soorten alarmsignalen. Als een bijzonder gevaarlijke situatie zich voordoet, kan een lang en luid toetersignaal worden afgegeven. Terwijl minder dringende scenario's af te handelen zijn met twee korte toetertjes.

Geduldig

Volgens Google moeten de claxons straks net zo reageren op verkeerssituaties als 'ervaren, geduldige bestuurders'. Het is dus niet de bedoeling dat ze zoals echte verkeersdeelnemers te pas en te onpas herrie gaan maken. Want zelfrijdende auto's kunnen niet gefrustreerd raken of een middelvinger opsteken. Nog niet, althans.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000