Google toont Pixel 2, Pixel 2 XL en Google Home Max

© PXimport

Google toont Pixel 2, Pixel 2 XL en Google Home Max

Computer accessoires

Geplaatst: 4 oktober 2017 - 15:09

Aangepast: 24 november 2022 - 12:44

Daan Doedens

Google heeft op het eigen Made by Google-event twee nieuwe Pixel-telefoons aangekondigd. Het gaat om de Pixel 2 en de Pixel 2 XL, waarbij vooral die laatste versie een flinke upgrade is ten opzichte van de eerste generatie Pixels. Google kondigde ook twee nieuwe slimme Google Home-speakers aan.

Pixel 2

De Pixel 2 is niet bijster innovatief ten opzichte van de originele Pixel, die vorig jaar uitkwam. Hij zit in dezelfde behuizing, heeft een FullHD 5 inch amoled-scherm en dezelfde beeldverhoudingen. De Pixel 2 draait op een nieuwere chip, de Snapdragon 835. Een grote verandering, die voor ons op de redactie unaniem een negatieve verandering is, is het verdwijnen van de 3,5mm-poort. Daarvoor in de plaats krijg je wel dual stereo speakers, en drie kleuren waaruit je kunt kiezen: lichtblauw, zwart, en wit.

© CIDimport

Pixel 2 XL

De Google Pixel 2 XL is met 6 inch (18:9) beduidend groter. Hij heeft een pOLED-scherm met gebogen randen, vergelijkbaar met Samsung Galaxy Note 8, dat altijd aanstaat. Ook de bezels om het scherm zijn ongeveer net zo klein als die in de nieuwste Samsung-smartphone. De Pixel XL draait ook op een Snapdragon 835-chip en komt met 64GB of 128GB opslagruimte. Net als de kleinere Pixel 2 heeft ook bij de XL-versie de koptelefoonpoort het leven moeten laten. De XL komt in twee kleuren: zwart en zwart-wit.

© CIDimport

Camera

Zowel de Pixel 2 als de Pixel 2 XL hebben een 12 megapixel-camera met een diafragma van f1.8. De camera maakt gebruik van optische beeldstabilisatie om trillende handjes en lastige lichtomstandigheden tegen te gaan. Dat gebeurt ook doordat bij het maken van elke foto eigenlijk een serie foto's gemaakt wordt, die meteen op elkaar worden geplakt. Op die manier ontstaat ook foto met high dynamic range.

Ook de videofunctie gebruikt optische beeldstabilisatie, maar tegelijkertijd ook digitale stabilisatie. Op die manier krijg je altijd een rustig videobeeld zonder schokken. En dat allemaal met een enkele lens, in tegenstelling tot de concurrentie.

Prijzen en beschikbaarheid

Beide smartphones zijn gebouwd door HTC, het bedrijf waarvan Google onlangs de smartphonetak overnam. De Pixel 2 is vanaf 849 dollar te koop, maar zowel de 2 als de 2 XL komen voorlopig - wederom - niet naar Nederland. Misschien een tripje naar Duitsland, binnenkort?

Google Home Mini

Google kondigde ook een nieuwe slimme speaker aan: Google Home Mini. Het is een klein, rond speakertje met alle IoT-toepassingen die ook in de grotere versie te vinden zijn. Google Mini komt, net als de meeste Google-producten, voorlopig niet naar Nederland. In de Verenigde Staten gaat de Home Mini 49 dollar kosten, en wordt vanaf 19 oktober geleverd.

De tweede slimme speaker is de Google Home Max. Het is de grootste Google Home-speaker die het bedrijf tot nu toe heeft gemaakt. Hij heeft twee 4,5 inch subwoofers voor een goed geluid door het hele huis. En Google zou Google niet zijn als het niet het geluid dat uit de speaker komt afstemt op wie er aan het luisteren is. De Google Assistant is natuurlijk ingebouwd, en die luistert mee zelfs wanneer de muziek keihard staat. De playlists worden gepersonaliseerd op de persoon die ertegen praat. De speaker ondersteunt ook Google Cast en alle Chromecasts. Google Home Max komt in eerste instantie alleen uit in de Verenigde Staten, andere landen volgen begin 2018. De speaker kost 399 dollar.

© CIDimport

Ook de software binnen Google Home wordt geüpdatet. De Mini, en ook de andere Home, kan bijvoorbeeld je telefoon op stil zetten als je dat aan hem vraagt, of nog beter je stem herkennen en zorgen dat je ook daadwerkelijk jouw baas belt als je 'bel mijn baas' zegt. De verschillen zitten vooral in de details: de Google Assistant snapt nu bijvoorbeeld dat 'warmer' betekent dat je verwarming omhoog moet. De vernieuwde Google Assistant werkt niet alleen de slimme speakers, maar bijvoorbeeld ook binnen het Nest-ecosysteem.

Een leuk extraatje is de broadcast-functie. Je kunt een commando tegen de Google Assistant zeggen, en dat commando wordt dan gestreamd naar alle Google-apparaten die zijn aangesloten op het thuisnetwerk. Handig als je iedereen tegelijk moet roepen voor het eten (en je woont in een kasteel).

© CIDimport

Daydream, Pixel Buds en Google Clips

Er komt ook een nieuwe Daydream voor de Pixel 2, met de nieuwe lenzen als één van de verbeteringen. Verder komt er extra content beschikbaar via YouTube VR en krijgen eigenaars van de nieuwe Pixel 2 gratis toegang tot iMax-content voor de Daydream. Een interessante nieuwe feature is dat je het beeld dat de persoon met de VR-bril ziet nu ook kunt casten naar een tv.

Verder kondigde Google een setje oordopjes aan, de Pixel Buds, die moeten gaan concurreren met Apple's oordopjes, en een externe camera, Google Clips die continu plaatjes schiet zodat je altijd een goede foto hebt van bijvoorbeeld je kind of huisdier. De Pixel Buds gaan 159 dollar kosten, Google Clips komt voor 249 dollar op de markt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000