Google Nest Hub: wat kun je ermee?

Computer accessoires

Geplaatst: 11 juni 2019 - 13:03

Aangepast: 24 november 2022 - 13:39

Wesley Akkerman

Ben je in de markt voor een Google Nest Hub, maar twijfel je er nog aan omdat je niet precies weet wat je met zo’n slim scherm kunt doen? Geen nood, in dit artikel bekijken we alle mogelijkheden die nu beschikbaar zijn wanneer je het apparaat in huis haalt.

We snappen het best dat je misschien nog twijfelt over het nu van een smart display zoals de Google Nest Hub. In de basis is het apparaat een luxe die je eigenlijk niet nodig hebt, maar die sommige dingen in huis wel makkelijker kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld tegen het scherm zeggen: “Hey Google, goedemorgen”. Vervolgens krijg je een vriendelijke groet terug, inclusief een overzicht van de dag, op basis van de items die in je agenda staan. Ook krijg je meteen het weerbericht te horen, zie je of er files staan onderweg naar je werk (tenzij je natuurlijk thuiswerkt) en presenteert zich het overzicht van het recente nieuws. En dat allemaal met één commando.

Dit kun je met Google Nest Hub

Maar dat is niet alles. Als je vraagt aan de Nest Hub, bijvoorbeeld in de winkel of bij iemand thuis, wat die allemaal (nog meer) kan, dan krijg je een mooi overzicht te zien. Naast de bovenstaande dingen, kun je ook handmatige vragen naar updates over het weer, verkeer en het nieuws. Je kunt tevens timers en wekkers instellen (handig voor het koken bijvoorbeeld of voor wanneer je om een bepaalde tijd weg moet) en zowel video’s als muziek afspelen. Heb je Google Cast-apparaten in huis? Dat is mooi, aangezien de Nest Hub in een Cast-netwerk op te nemen is. En die video’s, die kunnen nog wel eens handig zijn in de keuken, bijvoorbeeld voor het maken van een specifiek gerecht.

Ook is het mogelijk je foto’s te beheren en te weergeven (als een screensaver of digitaal fotolijstje), kun je eenheden converteren (zoals gewichten of munteenheden) en woorden en zinnen vertalen vanuit een andere taal. Verder kun je informatie opvragen over financiële markten of eten en drinken (zoals de voedingswaarden) en is het natuurlijk mogelijk je slimme huis aan te sturen. Je kunt je lampen en thermostaat bedienen, maar ook bijvoorbeeld je slimme ventilator, soundbar of ventilator. Eigenlijk kun je alles bedienen waar de Google Assistent op aanwezig is. Voordat je hiermee aan de slag gaat, raden we je nog wel aan even dit artikel door te nemen: van je privacy blijft namelijk weinig over.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000