Google komt met API voor online 'Office'-applicaties

Google heeft verklapt dat het een developer-API gaat uitbrengen voor Google Docs & Spreadsheets. Hiermee kunnen onafhankelijke ontwikkelaars hun eigen services aan Google's diensten toevoegen of juist Google's diensten in hun eigen toepassingen inbouwen.Google is een sterk voorstander van 'mashups', webapplicaties die Ajax gebruiken om verschillende webservices samen te smelten. Het bedrijf hoopt dat door het opstellen van de API andere ontwikkelaars werken aan missende features in hun eigen software.

De aanpak van Google is niet helemaal nieuw: Microsoft doet iets soortgelijks met het collaboratietool SharePoint. Hoewel de kans dat Microsoft plugins gaat schrijven voor Google uit concurrentieoogpunt nihil is, zullen er vast andere ontwikkelaars komen die het Office-pakket van Microsoft aan Google's applicaties gaan knopen.

Bron: Ars Technica

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000